تاثیر خودآزمایی در تشخیص سرطان سینه


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 9 / 1 / 1393
بازدید : 808
نویسنده : sharef zadeh

موثرترین راه تشخیص سرطان سینه ماموگرافی است. همچنین معاینه بالینی سینه می تواند مکمل ماموگرافی باشد. ثابت شده که دوسوم سرطان های سینه را خود زنان تشخیص داده اند. پزشکان همواره فواید خودآزمایی را با بیماران خود درمیان می گذارند و از بیست سالگی خودآزمایی ماهانه را به همه دختران توصیه می کنند.

 

11-Breast-self-exam.jpg

خودآزمایی سینه چیست؟

راهی برای بررسی تغییرات سینه ( ازجمله توده ویا سفت شدن غیرعادی سینه) است. این راه شامل نگاه کردن و لمس کردن سینه است. هرگونه تغییرات غیرعادی باید به پزشک گزارش داده شود. تشخیص در مراحل اولیه، شانس درمان را به طرز چشم گیری بالا می برد. دقت داشته باشید که بهترین کسی که می تواند این تشخیص را انجام دهد، خودِ فرد است.

در ادامه مطلب روشهایی را برای خودآزمایی به شما پیشنهاد می کنیم:

 

روش مشاهده ای در آینه:

۱- پوست و اندازه سینه ها

دراتاقی روشن، برهنه مقابل آینه بایستید و به سینه های خود نگاه کنید. می توانید این کار را هر بار قبل از استحمام انجام دهید.

اگراز لحاظ شکل و اندازه، کاملا شبیه هم نیستند نگران نشوید. بیشتر مواقع یکسان نیستند. با آرامش به هرگونه تغییر در سایز، مکان و یا هر تغییری در پوست سینه های خود دقت کنید. چروک شدگی و یا دراصطلاح پوستِ پرتقالی شکل، فرورفتگی، زخم و یا بی رنگ شدن پوست می تواند از علائم سرطان سینه باشد.

هرگونه زخم، کنده شدن پوست و یا هرگونه تغییرمکان در نوک سینه ها را نیز جدی بگیرید.

۲- شکل سینه ها از نیم رخ

دستانتان را به کمرتان بزنید و عضلات زیر قفسه سینه تان را سفت کنید. از پهلویی به پهلوی دیگر شوید تا بتوانید سطح خارجی سینه هایتان را از پهلو بررسی کنید.

۳- شکل سینه ها از بالا

به سمت آینه خم شوید. دستان خود را از جلو بدن به سمت بالا بکشید تا عضلات سینه تان کشیده شوند. سینه ها به جلو کشیده می شوند. فاصله سینه ها و تغییرات شکلی شان را بررسی کنید. احساس کشیدگی و سنگینی در قسمتی از سینه نیز می تواند نشانه وجود توده باشد.

۴- بررسی زیر سینه

به پهلو بایستید ودستانتان را پشت سر قلاب کرده، سپس دستانتان را به سمت جلو بیاورید در حین این حرکت زیر سینه خود را نگاه کنید. به پهلو دیگر بایستید و این عمل را تکرار کنید. اگر احتیاج شد می توانید با دست سینه خود را بالا ببرید تا بهتر این محل را ببینید.

۵- ترشحات نوک سینه

نوک سینه را با انگشت اشاره و شست فشار دهید و درصورت مشاهده هرگونه ترشح چرکی و یا خونی به پزشک مراجعه کنید.

 

در حمام

۶- در این روش باید تغییرات را با دست احساس کنید. می توانید دستانتان را با آب و صابون لغزنده کنید که در صورت وجود هرگونه توده درسینه و یا زیر بغل خود بتوانید آن را لمس کنید.
دست چپ را به کمر زده و دست راست خود را از نوک سینه به زیر بغل با کمی فشارحرکت دهید. این عمل را در طرف دیگر نیز تکرار کنید.

۷- بالا و پایین ترقوه خود را با دست لمس کنید.

۸- دست راست خود را لغزنده کنید و دست چپ را پشت سر ببرید تا ناحیه سینه گسترش پیدا کند. سپس با کف انگشتان دست، سینه سمت چپ خود را از پایین سینه به سمت ترقوه فشار دهید. این حرکت را کل سینه و طرف دیگر تکرار کنید.

 

بصورت خوابیده

۹- دراز بکشید، بالشت کوچک و یا حوله تاشده ای را زیر شانه راست خود بگذارید. دست راست را زیر سر گذاشته و با کف انگشتان دست چپ، ناحیه فوقانی سینه سمت راست خود را لمس کنید. استفاده از لوسیون بدن به راحت تر شدن این حرکت کمک می کند. همین حرکت را برای سینه چپ نیز انجام دهید.

۱۰- فرض کنید سینه تان صفحه ی ساعت است. با کف 4 انگشت حرکت دورانی کوچکی را از 12 شروع کرده و تا 1 ادامه دهید. حرکت بعدی از 1 تا 2 است، این عمل را تا رسیدن دوباره به 12 انجام دهید. انگشتان را چسبیده بهم و صاف، در تماس کامل با سینه قرار دهید. حرکت بعد را چند سانتیمتر نزدیکتر به نوک سینه درنظر گرفته و دایره بعدی را کامل کنید. تا زمانیکه تمام ناحیه سینه خود را بررسی کردید ادامه دهید و مطمئن شوید از بالاترین قسمت تا زیر بغل اینکار را انجام داده اید.

۱۱- انگشتان را صاف و مستقیم بالای نوک سینه قرار داده و حرکت دهید. هرگونه تغییری با آسانی قابل لمس است. نوک سینه را به آرامی به داخل فشار دهید. نوک سینه باید حرکت کند و فشرده شود.

در پایان اگر هرگونه تغییر و یا ترشح در سینه های خود مشاهده کردید و یا توده ای زیر انگشتان خود حس کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر توده ای احساس کردید که بزرگتر از یک نخود است و فشرده است و تکان نمی خورد، حتما باید با پزشک خود در میان بگذارید.

در بیشتر موارد اغلب توده هایی که دیده می شوند که زیر انگشتان حرکت می کنند و کوچک هستند، غده های چربی هستند و با مراجعه به پزشک به راحتی درمان می شوند.

پزشکان توصیه می کنند خودآزمایی را پس از دوران قاعدگی انجام دهید.




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2253
بازدید دیروز : 733
بازدید هفته : 3254
بازدید ماه : 5828
بازدید کل : 1240651
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com