خطرات موبایل و تبلت برای کودکان


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 20 / 3 / 1396
بازدید : 177
نویسنده : sharef zadeh

 

دستگاه های قابل حمل مانند گوشی هوشمند موجب محدود شدن حرکت در کودکان می شوند و این شرایط می تواند تاخیر در رشد را به همراه داشته باشد، زیرا تحرک توانایی های یادگیری و توجه را بهبود می بخشد.

 
تبلت کودکان

دلایل بی شماری برای این که اجازه ندهید فرزند زیر 12 سال شما با گوشی هوشمند یا تبلت بازی کند، وجود دارند. اگرچه ما در دنیایی زندگی می کنیم که فناوری به صورت روزانه پیشرفت می کند و به طور قابل توجهی کیفیت زندگی ما را بهبود بخشیده است، اما آن چه که باید همواره در اولویت قرار بگیرد سلامت کودکان است و دستگاه های قابل حمل مانند گوشی  هوشمند و تبلت می توانند آنها را در معرض خطر قرار دهند.

پژوهش ها نشان داده اند که استفاده از این دستگاه ها می تواند آسیب های جدی به سلامت کودکان وارد کند و و عوارض زنجیره ای را موجب شود. استفاده از دستگاه هایی مانند گوشی هوشمند و تبلت ها بر روند رشد و یادگیری کودکان تاثیر گذار بوده و رفتار آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. در ادامه دلایلی که باید این وسایل را از دسترس کودکان خارج کنید، ارائه می دهیم.

تاخیر در رشد

دستگاه های قابل حمل مانند گوشی هوشمند موجب محدود شدن حرکت در کودکان می شوند و این شرایط می تواند تاخیر در رشد را به همراه داشته باشد، زیرا تحرک، توانایی های یادگیری و توجه را بهبود می بخشد. هنگام ورود به مدرسه، تاخیر در رشد تاثیر منفی بر شرایط تحصیلی کودکان می گذارد. استفاده از این دستگاه ها توسط کودکان زیر 12 سال به طور قابل توجهی می تواند یادگیری و رشد آنها را محدود کند.

کمبود خواب

کمبود خواب در کودکان به مشکلات سلامتی جدی و کسب نمرات پایین در مدرسه منجر می شود. متاسفانه 60 درصد والدین توجهی به میزان استفاده فرزندان خود از فناوری های مختلف ندارند و 75 درصد کودکان اجازه دسترسی به فناوری در اتاق خواب خود را دارند.

مطالعاتی که به تازگی انجام گرفته حاکی از آن است که تبلت ها و تلفن های همراه هوشمند به ویژه اگر کودک بلد باشد با استفاده از آن برای دیگران پیامک بفرستد یا پیامک های دریافتی را بخواند، الگوی خواب او را مختل می کند و این مساله نه فقط بر هوش کودک، بلکه حتی بر رشد جسمی او نیز تاثیر منفی خواهد داشت.

رشد سریع مغز

طی بازه زمانی تولد تا دو سالگی، اندازه مغز سه برابر می شود و تا سن 21 سالگی به رشد خود ادامه می دهد. رشد اولیه مغز به واسطه محرک های محیطی یا محرومیت های آنها صورت می گیرد.

نتایج مطالعات نشان می دهند، تمرکز کودکانی که زیاد از تکنولوژی استفاده می کنند در آینده روی دروس کم خواهد بود و دچار افت تحصیلی می شوند

تحریک رشد مغز در نتیجه مواجهه بیش از اندازه با فناوری ها نشان داده است که می تواند با کاهش توانایی خودتنظیمی، تاخیر شناختی، اختلال در یادگیری، کمبود توجه و تکانشگری افزایش یافته مرتبط باشد.

چاقی فراگیر

خطر ابتلا به چاقی در کودکانی که از دستگاه های قابل حمل در اتاق های خود استفاده می کنند، 30 درصد بیشتر است. سی درصد کودکان مبتلا به چاقی در آینده به دیابت مبتلا خواهند شد و با خطر افزایش یافته سکته مغزی و حمله قلبی زودرس مواجه هستند که طول عمر را کاهش می دهند.

فوتوفوبی

رعایت نکردن فاصله از منابع نوری باعث خسته شدن چشم می شود و حساسیت به نور یا فوتوفوبی پیامد این مساله است.  کار زیاد با رایانه، تبلت، گوشی و حتی تماشای زیاد تلویزیون از فاصله نزدیک و مواجهه بیش از حد با منابع نوری باعث بروز این مشکل می شود.
بررسی های جدید دانشمندان نشان می دهد کار زیاد با رایانه به چشم کودکان آسیب های جدی وارد می کند و می تواند برای سیستم عصبی و چشمی کودکان بسیار مضر باشد.
تاری دید، تنبلی چشم، آب مروارید و پیری چشم از عوارض شایع در کودکانی است که از تبلت و رایانه زیاد استفاده می کنند.

انتشار امواج

گوشی های هوشمند در ماه می سال 2011 توسط سازمان بهداشت جهانی در دسته ریسک 2B (امکان سرطان زا بودن) به واسطه انتشار امواج قرار گرفتند. دو سال بعد، دکتر آنتونی میلر از دانشگاه تورنتو نسبت به خطرات مواجهه با فرکانس رادیویی هشدار داد و پیشنهاد داد این دستگاه ها در دسته 2A (احتمالا سرطان زا) طبقه بندی شوند.

نور تبلت

 

درد چشم

خیره شدن به نمایشگر دستگاه های قابل حمل مانند گوشی هوشمند و تبلت می تواند فشار زیادی به چشم وارد کرده و موجب چشم درد یا سندرم بینایی رایانه ای شود. از این رو، باید نسبت به مدت زمانی که کودک در برابر این دستگاه ها می  گذراند، توجه داشته باشید.

آسیب انگشت ها

در حالی که خیلی از پدرها و مادرها نگران سلامت روانی فرزندشان هستند که دائم سرش را در تبلت کرده و توجهی به اطرافش ندارد، متخصصان درباره آسیب های انگشت و دست کودکان که به دلیل استفاده طولانی مدت از صفحات لمسی  ابزارهای الکترونیکی به وجود می آید، هشدار می دهند.

بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه مریلند آمریکا انجام شده استفاده طولانی مدت کودکان از موبایل، تبلت و... باعث می شود فرصت کمتری برای انجام بازی های معمولی و کارهایی مانند نقاشی کشیدن و... داشته باشند. به این ترتیب عضلات کودک روز به روز تحلیل می رود و حرکاتش تاخیر بیشتری خواهند داشت.

بیماری روانی

استفاده بیش از اندازه از فناوری به نرخ های افزایش یافته اضطراب، افسردگی، اختلال دو قطبی، جنون، اوتیسم، اختلال دلبستگی، کمبود توجه و رفتار مشکل ساز کودک منجر می شود.

زوال عقل دیجیتال

محتوای رسانه ای با سرعت بالا می تواند به کمبود توجه و همچنین کاهش تمرکز، و افت حافظه منجر شود.

متخصصان توصیه می کنند بچه های زیر دو سال علاوه بر اینکه نباید به تبلت، تلفن همراه هوشمند، لپ تاپ و... دسترسی داشته باشند، بلکه اصلا نباید جلوی هیچ نوع صفحه نمایشی قرار بگیرند

برای روشن تر شدن این موضوع باید گفت کودکانی که توجه نمی کنند، توانایی یادگیری چندانی نیز نخواهند داشت.
نتایج مطالعات نشان می دهند، تمرکز کودکانی که زیاد از تکنولوژی استفاده می کنند در آینده روی دروس کم  خواهد بود و دچار افت تحصیلی می شوند.

اعتیاد

استفاده از دستگاه های قابل حمل مانند گوشی های هوشمند، والدین را فرزندان خود جدا می سازد و در عوض وابستگی آنها به دستگاه ها افزایش می یابد. این شرایط موجب اعتیاد به استفاده از این دستگاه ها می شود.

پرخاشگری

پرخاشگری در کودکان می تواند نتیجه دسترسی آسان آنها به محتوای رسانه ای خشونت آمیز باشد. در بسیاری از برنامه های تلویزیونی و فیلم ها صحنه های قتل، کشتار، تجاوز، شکنجه، مبارزه و قطع عضو دیده می شوند که می توانند بر کودک تاثیرگذار باشند.

ناپایداری

متاسفانه، روشی که کودکان در یک دنیای فناورانه بزرگ می شوند و تحصیل می کنند، پایدار نیست. آینده برای کودکانی که بیش از اندازه از فناوری استفاده می کنند، متروک و بی حفاظ به نظر می رسد.

بنابراین متخصصان توصیه می کنند بچه های زیر دو سال علاوه بر اینکه نباید به تبلت، تلفن همراه هوشمند، لپ تاپ و... دسترسی داشته باشند، بلکه اصلا نباید جلوی هیچ نوع صفحه نمایشی قرار بگیرند. کودکان 2 تا 6 سال نیز نباید بیشتر از 2 ساعت از روزشان را با این گجت ها بگذرانند. علاوه بر این متخصصان به والدین توصیه می کنند از گذاشتن تلویزیون و رایانه در اتاق خواب کودک خودداری کنید.

 


 

 

منابع: 
عصرایران 
باشگاه خبرنگاران جوان 
مجله زندگی مثبت




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 958
بازدید دیروز : 337
بازدید هفته : 1737
بازدید ماه : 16996
بازدید کل : 1251819
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com