شاید یکی از مهمترین دغدغه های کاربران گجت ها و تلفن های هوشمند میزان عمر باتری و توجه به نکاتی است که در روزهای اولیه استفاده از باتری باید به آن توجه کنند.
۱. سعی کنید همیشه تلفن های هوشمند خود را در دمایی مناسب قرار دهید. وجه مشترک مواد غذایی با باتری گوشی در این است که غذا اگر در سرما باشد بهتر حفظ می شود و سالم می ماند، در حقیقت باتری هم همین است، اگر در شرایط آب و هوایی سرد باشد عملکرد بهتری از خود نشان خواهد داد. پس حتی الامکان سعی کنید از قرار دادن گوشی تان در معرض حرارت جلوگیری نمایید.
۲. برای خیلی از کاربران این تعبیر غلط جا افتاده است که حتما باید گوشی از ۰ تا ۱۰۰ شارژ شود، باز هم روی عبارت تعبیر غلط تاکید می کنم. بله این درست است که گفته می شود باتری های لیونی اغلب باید از ۵۰ درصد به بالا پر باشند تا شرایطی استاندارد را به کاربر ارائه دهند و چنانچه زیر ۵۰ درصد باشند شاید خیلی اعتباری به آن ها نباشد، اما این اصلا درست نیست که گوشی هر بار از ۰ به ۱۰۰ شارژ شود، این روش کاملا غلط است و به باتری آسیب می رساند.
۳ – برای باتری های گوشی، بهترین حالت این است که نگذارید زیر ۲۰ درصد شوند ودر طول روز آن ها را از بین ۴۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنید.
۴ – متخصصین بر این باورند که یک گوشی را تنها باید یک بار در ماه از ۰ تا ۱۰۰ شارژ کرد و نه بیشتر. پس اگر تا به حال این کار را انجام می دادید، به خاطر سلامتی باتری گوشیتان هم که شده این عادت را از سر بیاندازید چون برایتان گران تمام می شود.
۵ – سوال دیگری که زیاد پرسیده می شود این است که آیا اینکه گوشی از شب تا صبح به شارژ است برای باتری ضرر دارد یا خیر. پاسخ بله است، البته که وقتی شارژ گوشی به ۱۰۰ می رسد و از آن زمان به بعد تا صبح چندین ساعت به شارژ است دچار مشکل می شود. اکنون خیلی از گوشی ها هستند که وقتی باتری گوشی تا ۱۰۰ پر می شود، عملیات شارژ متوقف می گردد اما به دارندگان آن دسته از گوشی هایی هم که چنین قابلیتی ندارند توصیه می کنیم که همیشه گوشی خود را تا پیش از رسیدن شب به شارژ متعادلی برسانند، طوریکه مطمئن باشند تا ساعتی که می خواهند صبح از خواب بیدار شوند گوشی روشن می ماند. در شارژ ماندن گوشی از شب تا صبح یک ریسک بزرگ است.
۶ – در راستای مورد قبلی باید بگوییم اگر هم مجبور بودید گوشی را شب به شارژ بزنید و به هر دلیلی یادتان رفت آن را از شارژ دربیاورید، دست کم قاب یا پوشش محافظی را از روی گوشی خود جدا کنید چون خطر سوختن یا انفجار گوشی هم به آن اضافه می شود.
۷ – برای سالم ماندن باتری گوشی تان سعی کنید از شارژر اولیه گوشی خود که از ابتدا در جعبه بوده است استفاده کنید و اگر خراب شده یا آن را گم کرده اید برای خرید یکی مثل آن به نمایندگی برند گوشی خود مراجعه کنید. شارژرهای تقلبی یا با نام های غیر می توانند شدیدا سلامت باتری گوشی شما را به خطر بیاندازند، هر چند برخی شرکتهای طرف سوم شارژرهای تایید شده سازگار با گوشی ها را ارئه می دهند پس استفاده از آن ها مانعی ندارد.
۸ – در طول روز هم توصیه می شود نگذارید باتری گوشی تا ۱۰۰ پر شود و همیشه آن را گهگاه به شارژ بزنید تا کم کم شارژ شود. این تایید شده است که هیچ ایرادی ندارد اگر در طی روز گوشی خود را چندین بار پلاگ و آنپلاگ کنید.
منابع: pcadvisor.co.uk