شایع ترین داروهای ضد افسردگی داروهای خانواده SSRIs هستند ؛ این داروها تنها بر روی یک سوم از بیماران افسرده موثر هستند و سه تا هشت هفته طول می کشد تا اثر کاملی بر روی بیمار داشته باشد. فعالیت مغز با توازنی ارتباط تحریک کننده و بازدارنده در میان سلول های مغزی مشخص می شود.
محققان دانشگاه مریلند آمریکا در این مطالعه که بر روی موش انجام شده است، محور توجه خود را بر پیام های بازدارنده که توسط یک ترکیب به نام GABA ارسال می شود، متمرکز کردند.
آنها به دنبال راه هایی برای محدود کردن این پیام ها و ایجاد پیام های مصنوعی تحریک کنندگی که کمبود آنها باعث ایجاد افسردگی می شود، بودند.
اسکات تامپسون رییس بخش فیزیولوژی در دانشکده پزشگی دانشگاه مریلند گفت: این ترکیبات در مطالعه بر روی حیوانات اثرات چشمگیری داشت.
وی افزود: اکنون محققان در تلاشند تا دریابند که آیا این ترکیب بر روی بیماران افسرده نیز همین تاثیر را دارد.
به گفته این محقق، اگر این ترکیبات بتوانند موجب راحتی سریع از علائم افسردگی انسان مانند افکار خودکشی شوند، این ترکیب می تواند روش درمان بیماران را منقلب کند.
محققان در این مطالعه بعد از قرار دادن موش ها در معرض تنش مزمن و تحریک این حیوانات به ایجاد رفتارهای بازدارنده ای شبیه افسردگی به آنها GABA-NAM دادند؛ این ترکیب پیام GABA در مغز را کاهش می دهد.
محققان در عرض حدود 24 ساعت آنها متوجه از بین رفتن علائم افسردگی را در موش ها شدند.
محققان همچنین مغز موش ها را بعد از این آزمایش بررسی کردند و متوجه شدند که هیچ تاثیری از GABA-NAM در موش هایی که تحت تنش قرار نگرفته بودند مشاهده نشد؛ این یافته محققان را بر آن داشت تا باور کنند که این ترکیبات هیچ اثر معکوسی بر روی انسان ها ندارد.