برای اینکه به چنین نتیجهای برسید نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
انتخاب یخچال و فریزر با رتبه انرژی بهتر، اثرات قابل توجهی در کاهش مصرف انرژی دارد. اگر چه پارامترهای مختلفی در این زمینه مؤثر هستند، ولی تقریباً یک رتبه بهبود مصرف انرژی معادل 17درصد کاهش مصرف انرژی آن خواهد بود که این بهبود، مصرف انرژی خانوار را حدود 7درصد کاهش خواهد داد.
* مصرفکنندگان بایستی در حد امکان در موقع خرید یخچال و فریزر از بین مدلهای مشابه، یخچال و فریزری را انتخاب کنند که با توجه به برچسب انرژی، دارای بیشترین بازدهی و کارایی باشد.
* برفکهای یخچال و فریزر را بهطور منظم آب کنید، زیرا با افزایش قشر برفک، مصرف انرژی بالا میرود، با انتخاب یخچالهای مجهز به سیستم برفک آبکن اتوماتیک، مصرف انرژی بدون دخالت مصرفکننده، کاهش مییابد.
* قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت دستگاههای گرمازا مثل اجاق گاز، آبگرم کن، شوفاژ و همچنین زیر نور مستقیم خورشید، مصرف انرژی آنرا افزایش میدهد. درصورتی که امکان دیگری برای قرار دادن یخچال و فریزر در آشپزخانه وجود نداشته باشد، با یک پوشش مناسب (عایق حرارتی) دستگاه را از حرارت و گرما حفظ کنید.
* فریزر را نیز میتوان در پارکینگ یا زیرزمین قرار داد تا بازده انرژی آن در طول ماههای سردتر بیشتر شود و از افزایش بارهای سرمایی منزل نیز در طول ماههای گرمتر جلوگیری کند.
* فضای پشت یخچال و فریزر برای گردش هوا، اغلب باید حداقل به اندازه 20 سانتیمتر با دیوار فاصله داشته باشد. ضمناً لازم است لولههای پشت یخچال و فریزر حداقل سالی 2بارگردگیری شود. رعایت این موارد سبب انتقال حرارت بهتر بین هوا و لولهها خواهد شد.
* هنگامی که یخچال و فریزر روی یک سطح تراز و صاف قرار نمیگیرد باعث میشود تا دریخچال بهطور کامل بسته نشود و کارکرد درستی نداشته باشد و در نهایت مصرف انرژی آن افزایش یابد.
* مواد غذایی را پیش از سرد شدن کامل در یخچال و فریزر قرار ندهید و از گذاشتن همزمان مقدار زیادی مواد غذایی در یخچال و بهویژه فریزر خودداری کنید. این کار سبب ایجاد فشار زیادی بر موتور یخچال و فریزر خواهد شد و مقدار زیادی انرژی برق هدر میرود.
* از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف و مواد غذایی در داخل یخچال و فریزر پرهیز کنید. چون این کار گردش هوا را در داخل یخچال یا فریزر دچار اختلال کرده و سبب افزایش مصرف برق میشود.
* نوارلاستیکی درِ یخچال و فریزر به مرور زمان انعطاف و کارایی خود را از دست میدهد. توصیه میشود که سالی یکبار سالم بودن نوارها کنترل شود تا درصورت کوچکترین نشت هوا، نسبت به تعویض آنها اقدام شود. برای این آزمایش از قرار دادن یک اسکناس بین در و بدنه استفاده کنید اگر اسکناس محکم در جای خود قرار نگرفت، احتمالاً لاستیکهای اطراف یخچال خراب شدهاند.
* از قراردادن انواع قوطیهای کنسرو، رب گوجه فرنگی، گالنها و بطریهای حاوی شربت، ترشیجات، شیشههای مربا، عسل و... در یخچال خودداری کنید. این کار باعث اشغال بیمورد فضای یخچال و فریزر و به تبع آن افزایش مصرف انرژی دستگاه خواهد شد.
* افتادگی درِ یخچال یا فریزر بهعلت وزن آن به مرور زمان باعث جدا شدن نوار لاستیکی از بدنه میشود که میبایست نسبت به تعویض لولای در اقدام شود، تا از اتلاف انرژی به جهت خروج هوای سرد یخچال جلوگیری شود.
* در هنگام خرید به بسته شدن کامل درها و مرغوبیت و چسبندگی نوار لاستیکی درِ یخچال و فریزر دقت و توجه شود.
* از گذاشتن هرگونه پارچه، مقوا یا روزنامه روی طبقات یخچال باید جداً پرهیز کنیم، چون این کار از گردش هوا در یخچال جلوگیری میکند و مصرف برق آن را افزایش میدهد. (خانهداری)