چرا دویدن برای بدن مفید است؟


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 20 / 4 / 1394
بازدید : 114
نویسنده : sharef zadeh

 کاهش وزن، تامین سلامت قلب و عروق و سلامت روان و درمان دیابت از جمله فواید دویدن هستند.

فواید دویدن برای سلامتی

فواید دویدن برای سلامتی

بارها شنیده‌ایم که ورزش نوعی درمان طبی است و این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد چراکه مطالعات گسترده‌ علمی در این زمینه انجام شده و محققان به اتفاق بر این باورند که ورزش منظم که حدود 150 دقیقه در هفته را شامل می‌شود، به‌ویژه دویدن فوائد فراوانی به همراه دارد و آدمی را از پزشک و دارو و درمان بی‌نیاز می‌کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که دویدن مانع از بروز چاقی، دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، سکته و انواع سرطان‌ها می‌شود. علاوه‌بر این، دویدن کیفیت شرایط روحی و روانی فرد را نیز تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و باعث طول عمر می‌شود.

قدرت بدنی

قدرت بدنی یکی از عمده‌ترین دلایل برنامه‌ریزی برای ورزش منظم است. قوی شدن قسمت‌های تحتانی بدن از جمله ماهیچه‌ها، تاندون‌ها و لیگامنت‌ها اثرات خستگی روزانه و پیری را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و سبب می‌شود افراد با توان بالاتری فعالیت کنند. افزایش قدرت بدنی همچنین از آسیب‌های احتمالی وارده به ماهیچه‌ها و استخوان‌ها می‌کاهد.

کاهش وزن

افزایش حجم بیشتر ماهیچه‌ها، به رها شدن بدن از شر چربی‌های اضافی کمک می‌کند. حرکت چربی‌ها و بالا و پایین رفتن آنها هنگام دویدن به شکستن و تجزیه آنها به تکه‌های کوچک‌تر و از بین رفتن‌شان کمک می‌کند. همچنین دویدن باعث سفت شدن پوست بعد از کاهش وزن می‌شود. کم شدن وزن تا حد زیادی خطر ابتلا به حملات قلبی و سایر بیماری‌های ناشی از اضافه وزن را کاهش می‌دهد.

کاهش اثرات دیابت

داشتن یک برنامه منظم برای دویدن به کاهش اثرات دیابت روی بدن کمک می‌کند. تحقیقات حاکی از آن است که ورزش منظم به حفظ قند خون در حد متعادل و سالم و نیز کاهش مقاومت دیابتی نسبت به انسولین کمک می‌کند. کنترل بیشتر میزان قند خون، دامنه غذاهای قابل مصرف را بالا می‌برد و میزان داروهای مصرفی و مورد نیاز را کاهش می‌دهد.

افزایش تراکم استخوان

ورزش‌ها و فعالیت‌های شدید مانند دویدن تراکم استخوان‌های بدن را افزایش ‌می‌دهند. استخوان با برخورد پاها با زمین تحت فشار قرار می‌گیرد و بدن این فشار را تشخیص می‌دهد و به همین دلیل، بدن مواد لازم را برای ایجاد بافت استخوانی تازه به نقطه تحت فشار می‌فرستد. نتیجه، استخوان‌های قوی‌تر و متراکم‌تر خواهد بود.

سلامت قلب و عروق

دویدن به حفظ سلامت ماهیچه‌های قلب و افزایش میزان خون قابل پمپاژ توسط قلب کمک می‌کند. داشتن یک برنامه منظم برای دویدن در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها و حملات قلبی و نیز افزایش جریان خون به قلب به‌منظور پمپاژ موثر است. یک قلب سالم می‌تواند کیفیت و طول عمر را زیاد کند.

سلامت کلی روانی

مواد شیمیایی آزاد شده هنگام دویدن تا حد قابل ملاحظه‌ای به افراد کمک می‌کند تا بر علائم افسردگی، اضطراب و اختلال دوقطبی غلبه کنند. این حالت حتی در موارد شدید نیز به کار می‌آید. ورزش و فعالیت بدنی به‌ویژه دویدن به همراه یک نفر همراه، تصویر بهتری را از شخص در اختیارش قرار می‌دهد و در فرد با داشتن احساس رضایت از خود، سلامت کلی روانی تامین می‌شود.

کنترل شخصی

انجام برنامه‌های ورزشی منظم اثرات بسیاری از بیماری و نیز میزان داروهای مورد نیاز برای کنترل سلامت بدن را کاهش می‌دهند و نوعی احساس خودکنترلی در فرد ایجاد می‌کنند. تمرکز روی کنترل برنامه‌ریزی‌های شخصی، سلامت فردی و آینده، نوعی هدف پیش روی فرد قرار می‌دهد که درنهایت اعتمادبه‌نفس بالایی را در او ایجاد می‌کند و کیفیت زندگی فرد را بهبود می‌بخشد.

جلوگیری از بالا رفتن فشار خون

عروق خونی سالم به تنهایی قادر نیستند از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کنند. هنگام دویدن، عروق خونی متسع شده و سخت‌تر از حد معمول منقبض می‌شوند و همین امر به سلامت عروق خونی کمک می‌کند به‌طوری که انعطاف عروق با دویدن حفظ می‌شود که این مساله یکی از راه‌های حفظ سلامت عروق خونی برای جلوگیری از افزایش فشار خون است. چنین حالتی خطر بروز حملات قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.

کاهش اثرات آسم

مطالعات صورت گرفته حاکی از آن است که گنجاندن تدریجی برنامه دویدن در برنامه روزانه‌ می‌تواند اثرات بروز آسم را در زندگی افراد کم کند و از طرفی، مقدار و شدت حملات آسم را نیز کاهش دهد. ریه‌ها و برنش‌ها به مرور زمان با دویدن تقویت می‌شوند و همین امر علائم آسم را کاهش می‌دهد.

استقامت و استحکام مفاصل

دویدن نه‌تنها ماهیچه‌های پا را تقویت می‌کند، بلکه قدرت تاندون‌ها و لیگامنت‌ها را نیز افزایش می‌دهد. بالا رفتن قدرت تاندون‌ها و لیگامنت‌ها، استقامت و استحکام مفاصل را به دنبال دارد که در نتیجه خطر آسیب‌های وارده به قوزک، زانو و مفصل ران را تا حد زیادی کاهش می‌دهد./ روزنامه فرهیختگان




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1226
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 1226
بازدید ماه : 3655
بازدید کل : 1080316
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com