عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 6 / 7 / 1398
بازدید : 947
نویسنده : sharef zadeh

 مقدمتا باید دانست كه اصطلاح آخرالزمان در كتابهای حدیث و تفسیر در دو معنی به كار رفته است.

نخست، همه آن قسمت از زمان كه بنابر عقیدة مسلمانان، دوران نبوت پیامبر اسلام است و از آغاز نبوت پیامبر تا وقوع قیامت را شامل میشود.

دوم، فقط آخرین بخش از دوران یاد شده كه در آن مهدی موعود ظهور میكند و تحولات عظیمی در عالم واقع میشود.

اتصاف حضرت محمد(ص) به پیامبر آخرالزمان در میان مسلمانان با این دو مطلب ارتباط دارد:

نخست اینكه پیامبر اسلام خاتم پیامبران است و شریعت وی به دلیل كامل بودن تا پایان این عالم اعتبار دارد و او پیامبر آخرین قسمت از زمان است كه به قیامت میپیوندد؛ دیگر اینكه در نخستین سدههای اسلامی، حداقل تصور عدهای از مسلمانان چنین بود كه قیام قیامت نزدیك است و ظهور پیامبر اسلام در عصری واقع شده كه به قیامت متصل است.

در فرهنگ عامة مسلمانان مخصوصاً شیعه، اصطلاح آخرالزمان حكایت از عصری میكند كه مهدی موعود در آن ظهور میكند و تحولات ویژهای در جهان رخ میدهد. در روایات مسلمانان برای این عصر مشخصات ویژهای به نام "علائم آخرالزمان" نقل شده است.

از مجموع روایاتی كه در كتابهای حدیث، تفسیر و تاریخ دربارة عصر ظهور مهدی موعود نقل شده، دو مطلب دربارة مشخصات آخر الزمان ـ به معنی عصر مهدی موعود ـ به صورت تواتر معنوی به دست میآید:

نخست اینكه در این عصر، پیش از ظهور مهدی موعود، فساد اخلاق و بیداد و ستم همة جوامع بشری را فرا میگیرد و به صورت عامترین پدیده در روابط انسانها در میآید.

دیگر اینكه پس از ظهور مهدی، تحول عظیمی در جوامع واقع میشود: فساد و ستم از میان میرود و توحید و عدل و رشد كامل عقلی و عملی در سراسر زندگی انسانها گسترش مییابد.

معروفترین حدیث كه با عبارات گوناگون نقل شده، علامت اصلی دوران حكومت مهدی در آخرالزمان را، با گسترش عدل بر سراسر جهان یاد میكند: "خداوند جهان را كه از بیداد و تباهی آكنده شده است، به وسیله او از قسط و عدل پر میسازد".

برخی، مجموعة مشخصات و علائم آخرالزمان را كه مربوط به عصر مهدی موعود میشود و در احادیث پیشگویی شده است، چنین تفسیر كردهاند: پیروزی نهایی صلح و عدالت و آزادی، حكومت جهانی واحد، عمران تمام زمین، بلوغ بشریت به خردمندی كامل و آزادی از جبرهای طبیعی و اجتماعی، برقراری مساوات كامل میان انسانها د ر امر ثروت، منتفی شدن كامل مفاسد اخلاقی، منتفی شدن جنگ، سازگاری انسان و طبیعت.(1)

بنابراین بر اساس معنای اول اكنون آخرالزمان است و براساس معنای دوم،زمان ما، آخرالزمان به حساب نمی آید.

 

پینوشتها:

1. دائرة المعارف بزرگ اسلامی، كاظم موسوی بجنوردی، ج 1، ص 135 ـ 134.واژه  آخرالزمان.


تاریخ : 6 / 7 / 1398
بازدید : 913
نویسنده : sharef zadeh

 نمونه هائي از روایات اهل سنت پیرامون وجود مقدس امام زمان كه در كتب مشهور و مورد اعتماد آن ها آمده چنین است:

1- پیامبر فرمود: "اگر از عمر دنیا تنها یك روز مانده باشد ، حتماً خداوند آن روز را طولانی كند تا آن كه مردی از خاندان مرا در آن برانگیزد كه همنام من است". (1)

2- نيز فرمود: "مردی از خاندان من قیام میكند كه در نام و سیرت شبیه من است. جهان را پر از عدل و داد خواهد كرد همان گونه كه از ظلم و ستم لبریز گشته است". (2)

3- ابن خلكان در وفیات الاعیان می نویسد: «ابوالقاسم محمد فرزند حسن عسكری فرزند علی هادی فرزند محمدجواد .... دوازدهمین امام از ائمه ی دوازده گانه شیعه است كه به «حجت» معروف است... ولادت او روز جمعه نیمه شعبان سال 255 هـ . ق است». (3)

4- ذهبی نیز در سه كتاب از كتاب هایش به ولادت امام مهدی (عج ) اشاره كرده و در كتاب العبر و در حوادث سال 256 هـ . ق می نویسد: «در این سال محمد بن حسن بن علی الهادی فرزند محمد جواد فرزند علی الرضا فرزند موسی الكاظم فرزند جعفر الصادق علوی حسینی به دنیا آمد. كنیه اش ابوالقاسم است و رافضیان او را الخلف الحجة مهدی (عج) منتظر و صاحب الزمان می نامند. او آخرین امام از ائمه دوازده گانه است». (4)

برخی از كتاب های اهل سنت نیز - كه مستقلا درباره امام زمان (ع) سامان یافته اند - عبارتند :

1. اخبار المهدی، حماد بن یعقوب

2. البرهان فی علامات مهدی آخر الزمان ، متقی هندی

3. البیان فی اخبار صاحب الز مان، محمد بن یوسف نوفلی گنجی شافعی

4. المهدی، شمس الدین ابن قیم

5. عقد الدر، یوسف بن یحی مقدسی سلمی

6. مناقب المهدی ، حافظ ابو نعیم اصفهانی

7. علامات المهدی ، جلال الدین سیوطی

8. نعت المهدی ،حافظ ابو نعیم اصفهانی 

 

  • پی نوشت ها:

1. أبو داود سليمان بن الأشعث ، سنن ابي داود، بيروت ،المكتبة العصرية، بي تا ، ج 2، ص 106، ح 2282.

2. أبو القاسم الطبراني ، معجم كبیر، قاهره ، مكتبة ابن تيمية ، 1415 هـ.ق ، ج 10، ص 83، ح 10229.

3. ابن خلكان، وفیات الاعیان، بيروت ، دار صادر ، بي تا، ج4، ص562.

4. شمس الدين أبو عبد الله الذهبي ، العبر فی خبر من غبر، بيروت ،دارالكتب العلميه ، بي تا ، ج3 ، ص31.


تاریخ : 6 / 7 / 1398
بازدید : 859
نویسنده : sharef zadeh

 مصلحگرایی اختصاص به اسلام ندارد؛ بلكه در ادیان دیگر نیز از موعود و منجی سخن به میان آمده است.

در آیین های  زردتشت، یهودیت، مسیحیت و اسلام این باور وجود دارد كه در عصر بحراني جهان كه فساد و ظلم بیداد مي‏كند، مصلحی جهاني ظهور مي‏كند و عدل را گسترش مي‏دهد.(1) البته در این كه آن مصلح جهاني كیست، اختلاف نظر وجود دارد(2) و هر ملتي او را با عنوان و ویژگي‏های مخصوص شناخته و از خود مي‏داند. زرتشتیان او را ایراني و از پیروان زرتشت (3)، یهودیان او را از بنی‎اسرائیل و عیسویان او را مسیح موعود مي‏دانند.

1ـ آیین زرتشت‏

در آیین زرتشت سه منجي به نام‏هاي هوشیذر، هوشیذرما و سوشیانس (نجات دهنده مرگ) از نسل زرتشت مطرح است. زرتشتیان معتقدند آنان یكی پس از دیگري جهان را پر از عدل خواهند كرد. مهم‏ترین آنان نیز سوشیانس است كه او را پیروزگر مي‏خوانند.(4) او پس از ظهور، دین را در جهان رواج خواهد داد؛ فقر و تنگدستي را ریشه كن می‎كند . مردم جهان را همفكر، هم گفتار و هم كردار مي‏گرداند.(5)

2- آیین یهود

در آیین یهود اگرچه از شخص موعود سخن بسیار گفته شده است.ایشان معتقدند شخصی در آخر زمان خروج خواهد كرد كه كوكب افروز مي‏باشد. روي زمین را به نور رب كریم روشن مي‏گرداند... .(6) موعود كسي است كه به عدالت داوري كند. مظلومان زمین را به راستي حكم راند . گرگ با بره سكونت كرده و پلنگ با بزغاله خوابد... در تمام كوه مقدس، ضرر و فسادي دیده نشود؛ زیرا جهان از معرفت خداوند پر خواهد شد.(7)

3- آیین مسیحیت

مسیحیان نیز در انتظار مصلح جهاني هستند . باور دارند كه او حضرت عیسي مسیح(ع) است كه از آسمان نزول كرده و جهان را پر از عدل خواهد كرد.(8) در انجیل مرقس آمده است: "پس بیدار باشید، زیرا نمی‎دانید در چه وقت صاحب خانه مي‏آید، در شام، یا نیمه شب، یا بانگ خروس، یا صبح! مبادا ناگهان آمده، شما را خفته یابد!".(9)

4- آیین اسلام‏

یكي از مسایل بسیار مهمي كه در حوزه اندیشة اسلامی قرار دارد، اعتقاد به مصلح جهانی است. ما شیعیان عقیده داریم كه مصلح جهاني امام زمان(عج) است كه در آیات (10) و روایات(11) به آن اشاره شده است.

امام زمان(عج) همان مهدی(ع) است كه جهان را پر از عدل و داد می‎كند، همان گونه كه پر از ظلم شده است.(12) اعتقاد به مهدویت از معارف قطعی تمامی مذاهب اسلامی است.

ابن ابي الحدید كه از علمای اهل سنت است مي‏گوید:

"میان همه فرقه‏های مسلمان اتفاق قطعی است كه عمر دنیا به پایان نمي‏رسد، مگر پس از ظهور مهدي(عج)"(13)

بنابراین همه ادیان الهي و برخي ادیان غیر الهي در خصوص مصلح جهاني اتفاق نظر دارند؛ ولي نمی‏توان گفت كه مقصود آنان از مصلح جهانی، امام زمانی(ع) باشد كه شیعه بدان معتقد است؛ گرچه برخي از نشانه‏ها و مشخصاتي كه در سایر ادیان براي مصلح جهاني بیان شده، با ایشان سازگار است.(14)

 

پي‏نوشت‏ ها:

  • 13. لطف الله  صافي گلپايگاني، منتخب الاثر،قم ، موسسه حضرت معصومه ، 1419 ق ،چلپ اول ، ص 11 به بعد.
  • 11. بحارالانوار، ج‏51، ص 67 به بعد.
  • 9. انجیل مرقس، با اقتباس از رسالت جهاني حضرت  مهدي(ع) ص 109.
  • 7. رسالت جهاني مهدي، ص 106.
  • 5. همان؛ ادیان و مهدویت، ص 19.
  • 3. ابراهیم امیني، همان.
  • ، ص 76.
  • 1. دادگستر جهان ،ابراهیم امینی ، قم ،1378 ، انشارات شفق ، چاپ هیجدهم  .
  • 2. همان؛ فریده گل محمدي آرمان، رسالت جهاني حضرت مهدي، دار النشر اسلام، ص 98 به بعد.
  • 4. جاماسب نامه، ص 121، به نقل از فریده گل محمدي، همان، ص 99.
  • 6. ترجمه الملل و النحل، شهرستانی ، ج‏1، ص 312.
  • 8. رسالت جهاني حضرت  مهدي(عج)، ص 109.
  • 10. قصص (28) آیه 5.
  • 12. محمد بن ابراهیم نعماني، كتاب الغیبه، نشر صدوق‏، تهران،‏1397 ق‏، ص 425.
  • 14.  دادگستر جهان 76 - 77.

تاریخ : 6 / 7 / 1398
بازدید : 1001
نویسنده : sharef zadeh

 

مراجع تقلید هر یک در بخشی از بیانات خود به اهمیت والای راهپیمایی اربعین پرداختند.

صحبت های بزرگان درباره پیاده روی اربعینبه گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره مراسم اربعین، آنچه که در فرهنگ دینی ما وارد شده، چهلمین روز شهادت حضرت سید الشهداء (ع) است. امام حسن عسکری (ع) در حدیثی علامت‌های «مؤمن» را پنج چیز شمرده است: نماز پنجاه و یک رکعت، زیارت اربعین، انگشتر در دست راست کردن، پیشانی بر خاک نهادن و «بسم الله» را در نماز، بلند گفتن.[۱]

همچنین مورخان نوشته اند که جابر بن عبدالله انصاری، همراه عطیه عوفی موفق شدند که در همان اولین اربعین، پس از قیام عاشورا به زیارت امام حسین (ع) نائل آیند. [۲]سید بن طاوس نقل می‌کند: هنگامى که زنان و فرزندان امام حسین (ع) از شام برگشتند و به عراق رسیدند به راهنما گفتند: ما را از راه کربلا ببر. وقتى به جایگاه شهادت امام حسین (ع) و یارانشان رسیدند، جابر بن عبد اللَّه انصارى را با گروهى از بنى هاشم و مردى از آل رسول اللَّه دیدند که براى زیارت امام حسین (ع) وارد شده بودند. همه در یک وقت وارد شدند و با یک دیگر شروع به گریه و حزن کردند و به سر و صورت زدند. مجلس عزایی به پا کردند که فوق العاده دلخراش و جگر سوز بود. زنان آن دیار نیز به ایشان پیوستند و عموماً چند روزى عزادارى کردند. [۳]امام صادق (ع) درباره ثواب زیارت امام حسین (ع) با پای پیاده می‌فرماید: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین (ع) برود، خداوند به هر قدمى که برمىی دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مى‏ فرماید و یک درجه مرتبه‏ اش را بالا مى‏ برد، وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موکل او مى‏‌فرماید که آنچه خیر از دهان او خارج می‌شود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى برگشت با او وداع کرده و به وى مى‏‌گویند: اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل‌بیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد کرد. (کامل الزیارات ص۱۳۴)

در زیر نظر بزرگان و علمای اسلام را پیرامون گرامیداشت روز اربعین می‌خوانید:

مقام معظم رهبری
رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت پاسداشت و بزرگداشت روز اربعین حسینی چنین بیان کرده اند: شروع جاذبه مغناطیسی حسینی در روز اربعین است، جابربن عبدالله را از مدینه بلند می‌کند و به کربلا می‌کشند، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرن‌های متمادی در دل من و شما هست.

آیت‌الله محمدتقی بهجت
آیت‌الله محمدتقی بهجت فومنی درباره نقش پیاده‌روی روز اربعین می‌گوید: روایت دارد که امام زمان (عج) که ظهور فرمود، پنج ندا می‌کند به اهل عالم، اَلا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین قَتَلُوهُ عَطشاناً، اَلا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین سحقوه عدوانا، ... امام زمان خودش را به واسطه امام حسین (ع) به همه عالم معرفی می‌کنند ... بنابراین در آن زمان باید همه مردم عالم، حسین (ع) را شناخته باشند...، اما الان هنوز همه مردم عالم، حسین (ع) را نمی‌شناسند و این تقصیر ماست، چون ما برای سیدالشهدا (ع) طوری فریاد نزدیم که همه عالم صدای ما را بشنود، پیاده‌روی اربعین بهترین فرصت برای معرفی حسین (ع) به عالم است.

با اینکه زیارت سید‌الشهدا (ع) در اکثر برهه‌های تاریخی به سختی انجام می‌شد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود عاشقانه خطرات را به جان می‌خریدند و به پابوسی امام حسین (ع) در روز اربعین نائل می‌شدند.

آیت الله وحید خراسانی
این مرجع تقلید با بیان روایتی از امام صادق (ع (در مورد اجر کسانی که به شوق امام حسین (ع) و به خاطر محبت رسول خدا (ص)، امیرالمؤمنین (ع) و فاطمه زهرا (س) به زیارت آن حضرت می‌روند، خاطر نشان می‌کند: خوشا به حال آنان که با پای پیاده در بیابان‌ها به سمت کربلا حرکت می‌کنند.

وی همچنین از همه زائرانی که موفق به زیارت امام حسین (ع) در اربعین می‌شوند می‌خواهد که در حرم مطهر آن حضرت در شب و روز اربعین دست به دعا بردارند و برای فرج امام زمان (عج) دعا کنند.

آیت الله صافی گلپایگانی
آیت الله صافی گلپایگانی خاطرنشان می‌کند: حضور میلیونی زائران با پای پیاده از شرق و غرب و دور و نزدیک به سوی کربلای مقدس، کنگره عظیمی است که به دنیا اعلام می‌کند راه حسین و اهداف او جاودان و فراموش ناشدنی است و شهدای این راه شهدای حق و شهامت و قهرمانی هستند، خداوند آن‌ها را با اصحاب حسین محشور کند که جان خود را فدای حسین (ع) کردند و رحمت خدا بر آن‌ها و جان پاکشان باد.

حضرت آیت الله شبیری زنجانی
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی آرزو می‌کند که روزی از زائران حرم باشد. ایشان پیاده روی اربعین را تجلی عظمت شیعه می‌داند و می‌گوید: من آرزو داشتم توان جسمی ام به قدری بود که می‌توانستم در پیاده روی شرکت کنم در حالی که هر لحظه بر عظمت حماسه پیاده روی اربعین حسینی در سرزمین کربلای معلی افزوده می‌شود گروهی با تمسک به برخی از روایات می‌گویند: نیاز نیست که برای زیارت ائمه به حرم آن‌ها سفر کنیم بلکه قلب دوستاران آنان حرم آنهاست.

آیت الله مکارم شیرازی
این مرجع تقلید نیز بر شکوه راهپیمایی اربعین حسینی زائران اباعبدالله (ع) تاکید دارد و می‌گوید: این حرکت عظیم بی‌نظیر است، سوگواران حضرت سیدالشهدا از نجف و دیگر نقاط با پای پیاده به سمت کربلای معلی در حرکت هستند و غوغای عجیبی را به‌پا کرده‌اند و باید این را حفظ کرد.

وی با تاکید براینکه مراقب باشیم مبادا کسانی با بدعت‌ها و برنامه‌های نادرست خود این عظمت و شکوه را زیر سؤال ببرند، خاطرنشان می‌کند: مراسم سوگواری امام حسین (ع) سرمایه بزرگی است که بسیار می‌توان از آن استفاده کرد؛ ما به چنین سرمایه‌ای افتخار می‌کنیم و معتقدیم باید با تمام وجود از این سرمایه غنی حراست و پاسداری کرد.

*خاطره خواندنی آیت‌الله مکارم شیرازی از راهپیمایی روز اربعین
آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی نیز که در دوران طلبگی سال‌های ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۰ هجری قمری در نجف اشرف ساکن بوده است، این مرجع تقلید دو بار توفیق پیاده‌روی از نجف تا کربلا را داشته است. وی با پای برهنه از مسیر شط (رودخانه) که حدود ۲۰ کیلومتر طولانی‌تر از مسیر کنونی نجف کربلاست و حدود ۳ روز به طول می‌انجامید، به زیارت اباعبدالله الحسین (ع) مشرف شدند.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به خاطره پیاده‌روی از نجف به سوی کربلا، می‌گوید: وقتی به یکی از این مُضیف‌ها رسیدیم، صاحب مضیف دعوت و اصرار کرد که مهمان او بشویم و آنجا استراحت کنیم، به او توضیح دادیم که، چون امروز کم راه رفته‌ایم و باید مسافت بیشتری را طی کنیم، فرصت ماندن نداریم، پس از کمی اصرار او و امتناع ما، ناگهان صاحب مضیف که معلوم بود چند وقتی است که مهمان برایش نرسیده و از این بابت خیلی ناراحت است، ناگهان چاقویش را در آورد و تهدید کرد که من مدتی است مهمان برایم نیامده است و شما حتماً باید مهمان ما بشوید! اینقدر مهمانی کردن زائر امام حسین (ع) در نزد این‌ها اهمیت و ارزش داشت. البته بالاخره بعد از اینکه توضیح بیشتری برایش دادیم و قول دادیم که از طرف او زیارت کنیم، اجازه داد که ما برویم.

آیت الله نوری همدانی
آیت‌الله نوری همدانی، اجتماع ۲۰ میلیونی شیعیان جهان در عزاداری اربعین را اجتماعی بی‌نظیر می‌خواند و می‌گوید: اجتماع اربعین حسینی، نمایش قدرت اسلام، ایمان و نظام است. مهمترین شعار این اجتماع بزرگ به تبعیت از سرور آزادگان جهان، شعار هیهات من الذله است.
وی با اشاره به بی نظیر بودن این اجتماع بزرگ، تصریح می‌کند: بعد از این اجتماع حدود ۲۰ میلیونی، اجتماع ۲ تا ۳ میلیونی حج تمتع قرار دارد که هر دو مایه مباهات مسلمانان هستند.

آیت الله علوی گرگانی
آیت اله علوی گرگانی می‌گوید: جهان از حضور میلیونی زائران در مراسم اربعین بهت زده شده است. حتی مورخان غیرمسلمان از این حضور میلیونی در شرایط سخت و دشوار عراق تعجب کرده و از آن بهت زده شده‌اند.

این مرجع تقلید با اشاره به توطئه و شیطنت دشمنان برای اختلاف و تضعیف اعتقادات مسلمانان و کمرنگ کردن دین مبین اسلام اظهار می‌دارد: بغض و کینه دشمنان تمام نشدنی است و دست به هرکاری می‌زنند تا نور الهی را خاموش کنند؛ ولی دشمنان بدانند نور حق خاموش نشدنی است.

آیت الله بوشهری
مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در خصوص پیاده روی روز اربعین اظهار می‌دارد:وظیفه ماست که این شعائر را حفظ کنیم و در این میان توجه به یکی از آن‌ها که اقامه دیگر شعائر هم در طول تاریخ به برکت آن بوده اهمیت فراوانی دارد؛ عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله (ع) از جمله مهمترین شعائرالله محسوب می‌شود.

آیت الله بوشهری با بیان اینکه دلیل قیام امام حسین (ع) از زبان خود ایشان زنده شدن بدعت‌ها و مردن سنت‌ها بوده است خاطرنشان می‌کند: برپایی عزای حسینی موجب یادآوری این اهداف و تقویت اراده دینی مردم می‌شود

آداب اربعین از منظر میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
آری! از آن پس بسیاری از عاشقان اهل‌بیت و امام حسین (ع) و نیز برخی علما و حتی مراجع تقلید با پای پیاده به کربلا سفر کرده‌اند، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی یکی از مراجع عالیقدر جهان تشیع که خود بار‌ها با پای پیاده از عتبه علویه، رهسپار عتبه حسینی شده است، درباره مراقبه و بزرگداشت روز اربعین حسینی چنین می‌گوید: «به هر روی بر مراقبه کننده لازم است که بیستم صفر (اربعین) را برای خود روز حزن و ماتم قرار داده بکوشد که امام شهید را در مزار حضرتش (ع) زیارت کند، هر چند تنها یک بار در تمام عمرش باشد، چنانکه حدیث شریف، علامت‌های مؤمن را پنج امر ذکر کرده است: ۵۱ رکعت نماز در شبانه روز، زیارت اربعین، انگشتر در دست راست کردن، پیشانی بر خاک گذاشتن و بلند بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‏ گفتن در نمازها». (ترجمه المراقبات، کریم فیضی، صفحه ۸۵).

[۱]مجلسی، بحار الا نوار، ج. ۹۸، ص. ۳۲۹، بیروت، «عَلاماتُ المُؤمِنِ خَمسٌ: صَلاةُ اِحدی وَ خَمسین وَزِیارَةُ الا ربَعین ...» ..

[۲]طبری، محمد بن علی، بشارة المصطفی، ص. ۱۲۶، قم، مؤسسه النشر الاسلامی، چاپ اول، ۱۴۲۰ ق.

[۳]. بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار، ج. ‏۴۵، ص. ۱۴۶.

انتهای پیام/


به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 8
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 138
بازدید ماه : 2580
بازدید کل : 1076564
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


RSS

Powered By
loxblog.Com