خون در ادرار ؛ علل و عوامل


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 14 / 10 / 1394
بازدید : 248
نویسنده : sharef zadeh

 

ادرار خونی

 

خون در ادرار: مشکلی در ناحیه ی پروستات مردان

بزرگی خوش خیم پروستات می تواند عاملی برای دیده شدن خون در ادرار باشد، اما در این صورت علائم دیگری مانند مشکل در ادرار کردن یا نیاز ضروری یا مداوم به دستشویی رفتن نیز وجود دارد که باید به پزشک مراجعه شود.

زمانی که حجم پروستات بزرگ می شود، احتمال دیده شدن خون در ادرار زیاد است. مشکل بزرگی خوش خیم پروستات از هر 10 مرد 8 نفر بین 55 و 70 سال را درگیر می کند. همچنین باید بدانید مشکل پروستاتیت یا همان التهاب غده ی پروستات که منشا عفونی دارد نیز می تواند عاملی برای دیده شدن خون در ادرار باشد.

خون در ادرار: عفونت در ناحیه ی کلیه ها

در صورت بروز عفونت در کلیه ها، ادرار به رنگ تیره و قهوه ای مانند در می آید. البته علائم دیگری مانند سردرد، احساس ناخوشی، تب و درد کمر نیز بروز می کند.

بعد از ورزش های سنگین جسمی مانند دوی ماراتون، ادرار به رنگ قرمز تیره درمی آید که نشان دهنده ی وجود میوگلوبین در ادرار است

در اینجا صحبت از پیلونفریت است که شامل عفونت باکتریایی کلیه ها می شود. این مشکل باید از گلومرونفریت تفکیک داده شود که از بیماری هایی مانند دیابت یا فشار خون بالا ناشی می شود.

این بیماری ها روی مویرگ هایی که خون موجود در کلیه ها را تصفیه می کنند تاثیر می گذارند. بنابراین خونی که وارد ادرار می شود، هرگز تشکیل لخته نمی دهد.

خون در ادرار: مصرف برخی داروها

مصرف برخی مواد غذایی باعث صورتی شدن رنگ ادرار می شود، اما خونی در میان نیست. این مسئله با مصرف برخی داروها نیز بروز می کند.

برخی مواد غذایی مانند چغندر، کلم قرمز و غیره باعث رنگی شدن ادرار می شود. این اتفاق با مصرف داروهایی مانند برخی آنتی بیوتیک ها نیز بروز می کند.

داروهای ضدانعقاد و داروهای مسکن و ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و آسپیرین نیز زمینه ی دیده شدن خون در ادرار را فراهم می سازند. البته این داروها نمی توانند دلیل اصلی خونریزی باشند، اما عاملی برای تسهیل علت اصلی محسوب می شوند.

خون در ادرار: وجود تومور در دستگاه ادراری

وجود تومور در مثانه و یا در موارد نادر در مجاری کلیوی باعث بروز خون در ادرار می شود. در این صورت ادرار به رنگ صورتی و حتی قرمز همراه با لخته در می آید. تومورها، رگ های خونی حساسی تشکیل می دهند که به سادگی پاره شده و باعث بروز خونریزی می شوند.

علل ادرار خونی

 

خون در ادرار: سیستیت یا التهاب مثانه

وجود خون در ادرار معمولا غیرقابل مشهود است و آن را به کمک نوار تست ادرار تشخیص می دهند. در اغلب موارد عفونت با تکرر ادرار و احساس سوزش و درد در حین ادرار کردن همراه است.

عفونت ادراری حاصل از وجود باکتری با تحریک و التهاب جداره ی مثانه خود را نشان می دهد. این مسئله نیز به وجود خون اندکی در ادرار منتهی می شود.

خون در ادرار: سنگ مجاری ادراری

در این صورت نیز وجود خون در ادرار غیرقابل مشاهده است، مگر زمانی که سنگ در حال عبور باشد. در این صورت نیز جراحتی بوجود آمده و خونریزی شدید می شود. فردی که دچار چنین مشکلی می شود، درد شدید در کمر احساس می کند که به نواحی تناسلی سرایت می کند. عمل ادرار کردن نیز باعث ایجاد احساس سوزش می شود.

زمانی که سنگ ها یا همان رسوبات کریستالی شکل در کلیه ها تشکیل می شوند، به سمت مثانه رفته و جداره ی داخلی مجاری ادراری را تحریک می کنند که این مسئله منجر به وجود خون در ادرار می شود.

خون در ادرار: ورزش های مقاومتی و تمرینات سنگین

بعد از ورزش های سنگین جسمی مانند دوی ماراتون، ادرار به رنگ قرمز تیره درمی آید که نشان دهنده ی وجود میوگلوبین در ادرار است. این رنگ تیره متناسب با رقیق شدن ادرار به دلیل مصرف آب، کمابیش پررنگ یا کم رنگ می شود. وجود این رنگدانه ها معمولا بعد از 48 ساعت از بین می روند.

خون در ادرار: زخمی در سطح کلیه ها

در این صورت، ادرار به رنگ قرمز در می آید و خون موجود در ادرار متناسب با زخم یا ترومای ایجاد شده در کلیه ها کم یا زیاد خواهد بود. ضربه یا جراحتی در قسمت پایین کمر می تواند کلیه ها را تحت تاثیر قرار داده و به این ارگان های حیاتی آسیب بزند و خون را وارد ادرار کند.

خوشبختانه کلیه ها ارگان هایی هستند که به خوبی التیام می بینند و خوب می شوند. اما با این حال این وضعیت نیاز به مراجعه ی اورژانسی به پزشک دارد.

در هر صورت وجود خون در ادرار طبیعی و بی اهمیت نیست و حتما باید مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد. اگر این مشکل برای شما نیز به وجود آمده است، بدون اینکه نگرانی زیادی برای خود درست کنید و یا هول شوید، بهتر است به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کنید و آزمایش دهید.




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید

/weblog/file/img/m.jpg
سپیده در تاریخ : 1394/10/14/1 - - گفته است :
سلام
به من سر بزن و با یه عالمه وبلاگ و وبلاگ نویس آشنا شو...امتحان کن
سلام. باشه حتما.البته ادرس وبلاکت و واسم بفرس


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1316
بازدید دیروز : 337
بازدید هفته : 2095
بازدید ماه : 17354
بازدید کل : 1252177
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com