اصول ساده برای داشتن رابطه سالم


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 1 / 10 / 1394
بازدید : 169
نویسنده : sharef zadeh

 زن و شوهر

 

یک رابطه ی سالم و رشد یافته نشانه هایی دارد. اگر از زوج های جوان بپرسید که رابطه ی خوب چه جور رابطه ای است؟ خیلی وقت ها به شما پاسخ می دهند: "رابطه ای که در آن همه ی وقتمان را با هم بگذرانیم و هیچوقت دعوا نکنیم." حتی بعضی از آنها پدر و مادر خودشان را مثال می زنند. شاید خیلی از بزرگترها هم نسل های گذشته را برای جوان ترها مثال بزنند که سالهای سال در کنار هم به خوبی و خوشی زندگی می کردند. اما این قالب ها در زندگی امروز به شدت تغییر کرده است.

در سال های قبل شاید این شیوه ی زندگی لازمه ی برقراری و تداوم یک رابطه ی خوب به شمار می رفت، در حالیکه امروزه اغلب زوج ها چیزهای بیشتری از یک رابطه می خواهند. بنابراین لازم است، نشانه های یک رابطه ی سالم و رشد یافته ی امروزی را با هم مرور کنیم: 

مهربانی

در یک رابطه ی سالم طرفین قادرند بعد از هر دعوا و دلخوری نقطه ی پایانی روی عواطف منفی بگذارند و به سرعت به مهربانی و توجه سابق رو آورند

نشان دادن عشق و محبت به طرف مقابل درست به اندازه ی بیان کردنش بصورت کلامی اهمیت دارد. در یک رابطه ی سالم طرفین برای هر دوی این موارد هزینه می کنند؛ اما این هزینه کردن فقط در حوزه ی مالی و خرید کردن ها نیست، بلکه وقت و توجه و انرژی لازم دارد.

این خیلی با اهمیت است که بیش از تلاش برای کنترل کردن یکدیگر به دنبال مهربانی کردن نسبت به هم باشید. آیا برای شما مهربان بودن نسبت به طرف مقابل، بیش از حق به جانب بودن اهمیت دارد؟ آیا همیشه به طرف مقابل اهمیت وجودش را در رابطه یادآوری می کنید؟ آیا به اندازه ی کافی به یکدیگر جملات محبت آمیز می گویید؟ 

برانگیخته کردن و سر شوق آوردن

آیا با یکدیگر به گرمی برخورد می کنید؟ آیا با شور و هیجان و علاقه با یکدیگر صحبت می کنید و به هم گوش می دهید؟ آیا قادرید لحظاتی در کنار هم وقت صرف کنید و  منظره ی زیبایی را تماشا کنید؟ آیا نقاط مثبت یکدیگر را می بینید یا روی ضعف های یکدیگر متمرکز شده اید؟ آیا می توانید درباره ی عواطف و احساساتتان با یکدیگر حرف بزنید؟ وقتی یکی از شما به خانه وارد می شود، آیا توجه کافی دریافت می کند؟ حرف هایی که با یکدیگر رد و بدل می کنید اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد یا تخریب می کند؟ گرمی و توجه از ویژگی های مهم یک رابطه ی سالم هست.

شوخی و خنده

آیا قادرید دو نفری با هم بخندید و لذت ببرید و بازی کنید؟ آیا بطور مرتب زمان هایی را به یکدیگر و برای با هم بودن اختصاص می دهید؟ آیا به این با هم بودن افتخار می کنید؟ اغلب روی مشکلات زندگی و رابطه متمرکز می شوید یا اینکه در تلاش هستید تا راه حلی پیدا کنید؟ پیش آمده گاهی کودک شوید یا اینکه همیشه با هر چیزی سخت و غیر منعطف برخورد می کنید؟ خنده و شوخی و کودکی کردن نقش عمده ای در ساختن و حفظ یک رابطه ی سالم دارد.

از با هم بودن و با هم نبودن لذت ببرید

آیا هر دوی شما به وقت گذراندن با هم علاقه دارید؟ آیا هر دو دوستانی دارید که گاهی بخواهید وقتتان را با آنها بگذرانید؟ وقتی هم با هم نیستید چطور؟ باز هم حالتان خوب هست؟ برخی زوج ها زمان زیادی را با یکدیگر می گذرانند و برخی زمان کمتری. آنچه در اینجا نشانه ی یک رابطه ی سالم به شمار می رود، فقط مدت زمان با هم بودن نیست.

برای داشتن چنین رابطه ای بسیار مهم است که طرفین با میل و رغبت در کنار هم باشند و بدون ترس و نگرانی هم یکدیگر را تنها بگذرانند. قرار نیست شما تمام ساعات روز و هفته را در اختیار یکدیگر باشید. هر کدام از شما حق دارد، رابطه های دیگری هم داشته باشد و این نباید منجر به حسادت یا سوء اعتماد شود. وابستگی یا نگرانی زیاد از نشانه های یک رابطه ی ناسالم هست؛ به ویژه وابستگی های عاطفی.

دعوا کنیم

وقتی با شخص دیگری غیر از خودتان مرتبط می شوید، بدانید که او هم حق دارد دیدگاه های مخصوص به خودش را داشته باشد. بنابراین خیلی طبیعی است  که در هر رابطه ای تعارض و اختلاف نظر وجود داشته باشد و به معنای این نیست که به آخر دنیا رسیده اید. وقتی با یکدیگر توافق ندارید لازم نیست اعلان جنگ کنید.  کافیست تفاوت ها را بپذیرید، با یکدیگر گفتگو کنید و برای رفع آن راه حلی پیدا کنید.

عصبانیت را نگه ندارید

آیا برای شما مهربان بودن نسبت به طرف مقابل، بیش از حق به جانب بودن اهمیت دارد؟ آیا همیشه به طرف مقابل اهمیت وجودش را در رابطه یادآوری می کنید؟ آیا به اندازه ی کافی به یکدیگر جملات محبت آمیز می گویید؟ 

اگر یکی از شما یا هر دو عصبانی باشید، چه می کنید؟ آیا از آن دسته افرادی هستید که دو دستی به عصبانیتشان می چسبند تا با آن شریک زندگی شان را تنبیه کنند؟ یا اینکه به سادگی می توانید از آن بگذرید؟ در یک رابطه ی سالم طرفین قادرند بعد از هر دعوا و دلخوری نقطه ی پایانی روی عواطف منفی بگذارند و به سرعت به مهربانی و توجه سابق رو آورند. محروم کردن یکدیگر از توجه و مهربانی برای مدت طولانی از نشانه های رابطه ی معیوب هست.

اعتماد

در یک رابطه ی سالم علی رغم دلخوری و رنجیدگی طرفین کاملا به یکدیگر اعتماد دارند. این سطح از اعتماد برای رابطه ضروری است. شما می دانید که یکدیگر را برای آنچه هستید دوست دارید و نیازی به اثبات کردن خودتان ندارید. در چنین رابطه ای احساس امنیت وجود دارد و می توانید بدون ترس از قضاوت شدن درباره ی خودتان و دیگری بیشتر بیاموزید. یادتان باشد درک شدن و درک کردن بسیار مهمتر است از قضاوت کردن یا تلاش برای دفاع از خود.




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 703
بازدید دیروز : 337
بازدید هفته : 1482
بازدید ماه : 16741
بازدید کل : 1251564
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com